Sataman laajennushanke etenee aikataulussa

Laajennushanke etenee suunnitellusti, myös Ajoksen väylän ruoppaustyöt käynnistyvät.

Kemin sataman laajennushankkeet työt ovat jatkuneet lyhyen talvitauon jälkeen. -Työt ovat sujuneet odotetusti ja etenevät aikataulun mukaisesti, Kemin Satama Oy:n tekninen päällikkö, hankkeesta vastaava Jari Heikkilä kertoo ja jatkaa: – YIT on päässyt jatkamaan laiturin rakentamista talvitauon jälkeen ja Wasa Dredging jatkoi sataman ruoppaustöitä talven jäljiltä tällä viikolla. Satama-altaan ruoppaustyöt saadaan päätökseen kuluvan vuoden syksyllä.

Myös Väylävirasto aloitti valtion ylläpitämän Ajoksen meriväylän ruoppaustyöt kuluvalla viikolla. Nykyinen 10 metriä syvä väylä syvennetään 12 metriin, tämä mahdollistaa suurempien alusten vierailun Kemin satamassa. Hankkeeseen sisältyvät myös syventämiseen liittyvät ruoppaus- ja läjitystyöt sekä väylän merkintään liittyvät turvalaitetyöt. Valtion väylän ruoppausurakoitsijana toimii Terramare Oy, jonka tukikohta on Veitsiluodon satamassa.

Laajennus- ja väyläurakkaan liittyen sataman alueella liikkuu mm. ruoppaajia, proomuja ja hinaajia sekä pora-, hara- ja nostolauttoja. Alueella liikkuvia pienveneilijöitä pyydetään huomioimaan poikkeava liikenne. Työkalusto väistää rahtilaivoja, mutta kalustoon pyydetään pitämään vähintään 150 metrin varoetäisyys.

Lisää artikkeleita