Satama Ajos

lat. 65° 40'N, long. 24° 31'E

Ajos on monipuolinen vienti- ja tuontisatama, sen kautta kulkee mm. kontteja, metsäteollisuuden tuotteita ja erilaisia bulk -tuotteita, kuten raakapuuta, paperin täyteainetta ja rautaromua.

Ajoksen satama sijaitsee maanteitse noin 10 km Kemin keskustasta lounaaseen, meriteitse Kemin majakasta Ajokseen on noin 39 km. Satama kuuluu Ajoksen kaupunginosaan.

Ajoksen satamassa on seitsemän laituria, joissa on yhteensä yhdeksän laituripaikkaa. Kantavuus kaikilla laitureilla on 50kN/m2 eli 5 000kg/m2. Laitureilta löytyy kaksi peräporttipaikkaa, storo- ja storosivupaikat sekä ro-ro- ja kaksitasoramppi. Ajoksen satama-alueella on 9 ha varastotilaa sekä useita varastoja. Lisäksi satama-alueelta löytyy 45 ha varastonkenttää, josta suurin osa on asfaltoitu, sekä uusi, 20 hehtaarin tavarankäsittelyalue. Alueella on myös vapaavarasto/tullivarasto sekä lämpötilakontrolloitujen konttien ja vaarallisten aineiden säilytysalueet. Ajoksen satama-alue on aidattu ja valvottu ISPS -säännösten mukaisesti.

Säännöllinen linjaliikenne Eurooppaan ja kolmen viikon välein kulkeva linja Pohjois-Amerikkaan takaavat hyvän frekvenssin tavaroiden kuljettamiseen. Kemistä liikennöidään  myös Aasiaan ja jatkoyhteyksien kautta kaikkialle maailmaan. Ajoksesta on myös suora junayhteys Kemin kautta kulkevaan Liikenneviraston raideyhteyteen, satamarata kulkee aina laiturialueelle saakka. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset myös maitse, Ajoksesta on suora, helppokulkuinen yhteys halki Suomen kulkevalle E75-moottoritielle.

Ajoksen satamalaitureiden läheisyydestä löytyy myös Satamatalo jossa sijaitsevat Kemin Satama Oy:n toimitilat. Satama-alueella sijaitsevat myös Merimieskirkko, sekä BBLogistics Oy:n ja Metsäliitto Osuuskunta Port Operations:n toimitilat. Lisäksi alueelta löytyvät mm. Arctia Karhu Oy:n, Chemec Oy:n ja Havator Oy:n toimitilat.

Ajoksen sataman sijainti

Hae kulkulupaa

Satamassa liikkumiseen tarvitaan aina lupa. Voit hakea lupaa myös verkossa.

Hae kulkulupaa

Ohjeet ja lomakkeet

Tutustu Kemin Satama Oy:n ohjeisiin ja lomakkeisiin ennen vierailuasi.

Tutustu

Kemin Sataman palvelut

Kemin Satama Oy tarjoaa monipuolisia palveluita kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin.

Sataman palvelut