Puolustusvoimat harjoittelee Kemin satamassa

Puolustusvoimien ja eri viranomaisten yhteisharjoitus näkyy Kemissä 26 - 28.2 etenkin satamassa ja sen lähiympäristössä.

Kemissä harjoitus näkyy eritoten satamassa ja sen lähiympäristössä. Kemin alueella harjoitukseen voi liittyä harjoitusampumatarvikkeiden käyttöä ja se voi rajoittaa liikennettä tilapäisesti. Harjoitukseen ei kuulu lentotoimintaa.

Harjoitus järjestetään Kemissä ja Oulussa ja se on osa valtakunnallista harjoitusrupeamaa. Kyseinen harjoitus kuuluu Kainuun prikaatin johtama Paikallispuolustusharjoitus Oulu ja Lappi 19 -kokonaisuuteen ja siihen osallistuu henkilöstöä Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Lapin lennostosta. Reserviläisten lisäksi harjoituksessa on mukana myös varusmiehiä Kainuun prikaatista ja Jääkäriprikaatista. Harjoitukseen osallistuu myös eri viranomaisia Pohjois-Suomen alueelta mm. poliisista, pelastuslaitoksista, rajavartiostosta, tullista, kaupungeista ja kunnista.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Harjoitusta voi seurata myös maavoimien Facebook ja Twitter kanavilla hashtagilla #oulu19, #kemi19 ja #paikallispuolustus.

Maavoimien tiedote harjoituksesta

Kainuun prikaatin twiitti harjoituksesta

Lisää artikkeleita