Port Activity -satamasovellus käyttöön Kemissä

Fintrafficin ja Unikien luoma aikatiedot yhdistävä satamasovellus Port Activity on otettu käyttöön myös Kemin satamassa.

Port Activity on satamille kehitetty alusta, joka tarjoaa satamille ja satamatoimijoille digitaalisia keinoja tehostaa toimintaansa. Sovellus hyödyntää avointa dataa ja se on rakennettu avoimen ekosysteemin päälle, jolloin kuka tahansa voi osallistua sovelluksen kehittämiseen. Tämä antaa toimijoille mahdollisuuden muokata sovellusta vastaamaan tarpeitaan ja he voivat päättää kehitetäänkö ominaisuus suljetusti vain heille vai tuleeko se kaikkien saataville.

– Sovelluksen avulla laivakäyntien olennainen tilannetieto saadaan keskitetysti kaikkien alustoiminnan osapuolten käyttöön, Unikien Port Activity -sovelluksen projektipäällikkö Sakari Kaseva kertoo. – Sovelluksesta on paljon hyötyä Kemin satamalle, jossa on useita operaattoreita ja muita alustoimintoihin liittyviä tahoja. Myös viestintä helpottuu, kun olennaiset tiedot löytyvät kaikki samasta paikasta, lisää Kemin Satama Oy:n satamamestari Eero-Pekka Svärd.

 

Lisää artikkeleita