Metsä Fibre rakentaa uuden biotuotetehtaan Kemiin

Metsä Fibren teki odotetun investointipäätöksen 11.2.2021. Päätöksen mukaan yhtiö rakentaa Kemiin pohjoisen pallonpuoliskon suurimman puuta jalostavan laitoksen. Investointipäätös vaikuttaa myös Kemin satamaan, jossa alkavat isot rakennus- ja ruoppaustyöt uuden tehtaan tuotteiden kuljetuksia varten.

-Biotuotetehdas on pitkään odotettu investointi, joka parantaa merkittävästi niin Kemin sataman kuin koko Meri-Lapin alueen ja pohjoisen Suomen kilpailukykyä, ja sen positiiviset vaikutukset tulevat ulottumaan useiden vuosikymmenten päähän, iloitsee Kemin Satama Oy:n toimitusjohtaja Markku Rautio.

Logistiikassa Kemin sataman vaikutus ulottuu koko pohjoiseen Suomeen ja myös laajalti Suomen rajojen ulkopuolelle. Yleissatamana Kemi palvelee monien eri tavaralajien kuljetuksia niin viennissä kuin tuonnissakin.

– Hanke myös tarjoaa erinomaiset puitteet niin sataman kehitystyön jatkumiselle kuin uusien asiakassuhteiden luomiselle. Nykyisille asiakkaillemme tehdashankkeen mukanaan tuoma sataman laajennus ja väylän syvennys tarjoavat mahdollisuuden kustannustehokkaampiin kuljetuksiin sekä vieläkin monipuolisempiin palveluihin, joita satama pystyy tulevaisuudessa tuottamaan, Rautio kertoo ja lisää vielä  – Ja täytyy muistaa, että Kemin satama on yleinen satama, investointiin liittyvistä sataman laajennuksista hyötyvät myös muut sataman asiakkaat.

Lisää artikkeleita