Kemin Satama Oy ottaa käyttöön EDZCOMin langattomat yhteysratkaisut

Digitalisointi mahdollistaa Kemin satamalle täyden tilannekuvan ja turvallisemman toiminnan.

EDZCOM ja Kemin Satama Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Suomen pohjoisimpaan yleissatamaan rakennetaan yksityinen, kaikille sataman käyttäjille toimijoille ja sen palveluja käyttäville avoin verkko. EDZCOMin ja Kemin Satama Oy:n yhteistyö mahdollistaa satamatoimintojen digitalisoimisen ja sitä myötä yhä turvallisemman, sujuvamman ja luotettavamman toiminnan sataman käyttäjille.

EDZCOM, Euroopan johtava yksityisten langattomien yhteysratkaisujen tarjoaja, toimittaa räätälöidyn verkkoratkaisun vastaamaan Kemin sataman laajennustarpeita. EDZCOMin yksityisten tietoverkkojen kautta Kemin satama pystyy varmistamaan toimintansa sujuvuuden myös kriittisissä tilanteissa.

Yksityinen verkko rakennetaan vaiheittain, sillä Kemin satamaa uudistetaan merkittävästi seuraavan kahden vuoden aikana. Aluksi EDZCOM asentaa ensimmäiset tukiasemat ja verkkoytimen. Kun Kemin Satama Oy:n muut verkkoinfrastruktuurin parannukset on saatu päätökseen, EDZCOM lisää satama-alueelle toisen verkkoytimen, sekä päällekkäisiä tukiasemia verkon redundanssin, eli sietokyvyn, kasvattamiseksi. Yksityisen verkon käyttöönotto alkaa lokakuussa 2021.

Nopeat tietoliikenneyhteydet mahdollistavat toiminnan myös poikkeusoloissa

Satamien digitalisoituessa sadat anturilaitteet kommunikoivat saman verkon kautta, jolloin verkolta vaaditaan suurempia siirtonopeuksia ja datayhteyksiä sekä pienempiä viiveitä tiedonsiirrossa. Paikan päällä olevat yksityiset verkot tarjoavat liiketoiminnalle turvaa erilaisiin yllättäviin tilanteisiin, jotka saattavat johtaa verkkoyhteyden tai tiedonsaamisen katkeamiseen tietyksi ajaksi. Lisäksi ne takaavat kattavuuden satama-alueen ajoneuvojen sisä- ja ulkokäyttöalueilla, eli mahdollistavat saumattoman laiva-maa-viestinnän.

”Kemin Satama Oy pyrkii olemaan edelläkävijä tietoturvallisen ja käytettävyydeltään hyvän toimintaympäristön kehittämisessä. On ensiarvoisen tärkeää, että pystymme toimimaan myös poikkeusoloissa. EDZCOMin yksityisten verkkojen avulla tietoliikenne saadaan sujumaan koko satama-alueella nopeasti ja turvallisesti”, kertoo Kemin Satama Oy:n toimitusjohtaja Markku Rautio.

”On suuri ilo työskennellä Kemin sataman kanssa ja kehittää optimaalinen yksityinen verkko heidän tarpeisiinsa. Tavoitteenamme on aina ollut tarjota huipputeknologiaa asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Uskomme, että yksityiset verkot tuovat entistä suurempia etuja etenkin Kemin sataman kaltaisille operaattoreille, mikä edellyttää kriittisten toimintojen jatkuvuutta, tehokasta taloushallintoa ja taattua turvallisuutta”, sanoo EDZCOMin myyntijohtaja Antti Pehkonen.

Lisätietoja:

EDZCOM
Media ja viestintä
marketing@edzcom.com

Kemin Satama
Ritva Torikka
Markkinointijohtaja
ritva.torikka@keminsatama.fi
+358 40 635 0680

 

EDZCOM lyhyesti

Cellnex-yritykseen kuuluva, suomalaislähtöinen EDZCOM on Euroopan markkinajohtaja Edge Connectivity -ratkaisuissa. EDZCOM on erikoistunut yksityisten langattomien verkkoratkaisujen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon yritysasiakkaille keskittyen liiketoiminnan kannalta kriittisiin toimintoihin. Suomen lisäksi EDZCOM on laajentunut nopeasti Ranskaan, Isoon-Britanniaan, Espanjaan, Hollantiin ja Pohjois-Eurooppaan. EDZCOMin ratkaisut suunnitellaan ja rakennetaan kullekin asiakkaalle, mikä takaa suorituskykyiset liiketoimintakriittiset yhteydet, joita asiakasyhtiö voi itse hallita sataprosenttisesti. Lue lisää www.edzcom.com ja seuraa EDZCOMia LinkedInissa.

Kemin Satama lyhyesti

Kemin Satama Oy tarjoaa luotettavia ja kustannustehokkaita satamapalveluita joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan, laadusta tinkimättä. Kemin Satama on helposti saavutettavissa niin meritse, maitse kuin rautateitsekin. Tiheä linjaliikenne Eurooppaan ja säännöllinen yhteys valtamerilinjoille luovat monipuoliset mahdollisuudet lastin laivaamiseen kaikkialle maailmaan. Satamasta on myös suora junayhteys Kemin kautta kulkevaan valtion raideyhteyteen, ja maanteitse satamasta on lyhyt helppokulkuinen reitti läpi Suomen kulkevalle E75 -tielle. Suomen Satamista Kemi tarjoaa nopeimman reitin niin Suomen ja Skandinavian pohjoisille alueille kuin Murmanskin alueelle Venäjällekin.

 

Lisää artikkeleita