Satama Veitsiluoto

lat. 65° 41'N, long. 24° 37'E

Veitsiluodon satama sijaitsee Stora Enson Veitsiluodon paperitehtaan välittömässä läheisyydessä. Satama toimii pääasiallisesti Veitsiluodon tehtaan raaka-ainesatamana ja satamaan tuodaan muun muassa raakapuuta ja kalkkia.

Veitsiluodon satama palvelee lähinnä Stora Enson Veitsiluodon tehtaan tuontikuljetusten tarpeita. Satamasta myös viedään pieniä määriä tehtaan tuotteita maailmalle.

Paperiteollisuus asettaa erityisvaatimuksia kuljetuksille ja laivaukselle, kuten toiminnan varmuus ja huolellisuus. Veitsiluodosta tuotteet kulkevat helposti maanteitse niin Ajoksen satamaan kuin maailmallekin. Veitsiluodosta on hyvät liikenneyhteydet myös rautateitse, junakuljetuksissa käytetään Väyläviraston raideyhteyttä, joka johtaa Veitsiluodon tehtaalle ja Ajoksen satamaan.

Veitsiluodosta löytyy seitsemän laituripaikkaa, joista kolme on storo-side ja yksi storo-paikka. Satama-alue on nykyaikainen, hyvin valaistu ja koko satama-alue laitureineen on asfaltoitu. Satamasta löytyy runsaasti varastotilaa ja laaja alue paperin valmistuksessa käytettävien kemikaalien laivausta varten.

Veitsiluodon sataman sijainti

Hae kulkulupaa

Satamassa liikkumiseen tarvitaan aina lupa. Voit hakea lupaa myös verkossa.

HAE KULKULUPAA

Ohjeet ja lomakkeet

Tutustu Kemin Satama Oy:n ohjeisiin ja lomakkeisiin ennen vierailuasi.

Tutustu

Kemin Sataman palvelut

Kemin Satama Oy tarjoaa monipuolisia palveluita kaikenlaisten asiakkaiden tarpeisiin.

Sataman palvelut